Ponte alla  Carraia, Ponte San Niccolo, Firenze modernkori hídjai

A Ponte alla Carraia a Santa Trinita híd után íveli át az Arnót. A Ponte alla Carraia középkori elődje 1218 és1220 között épült, főleg az akkori nagyobb forgalom, nehezebb járművek számára. A Ponte alla Carraia azonban az 1274-es áradások miatt meggyengült, majd 1333-ban elmosta az árvíz, de 1336-37-ben helyreállították. Később, 1559-ben, a Ponte alla Carraiat Ammannati tervei szerint felújították, a XIX. században pedig kiszélesítették, a már eredetileg is a nehezebb járműveknek szánt hidat.

A többi két középkori híddal együtt, 1944. augusztus 4-én a németek ezt is felrobbantották. Azóta ezt a hidat szintén eredeti, pontosabban a második világháború előtti formájában építették újjá.

Aztán még két nevezetes híd, a Ponte San Niccolo  és a Cascine Sétány melletti Ponte alla Vittoria vezet át az Arno felett. A Ponte alle Vittoria eredetileg Függőhíd néven volt ismert, majd a XIX. században átkeresztelték.

Végül a modern hídépítés remeke, a Ponte Amerigo Vespucci, melyet 1957-ben avattak fel. Ez Firenze első modern hídja, de a híres város hídjai sorában a hetedik.
Ez után, 1969-ben épült Giovanni da Verrazzano híd, majd a Cascine Sétányon túl a Viadutto all'Indiano és a Varlungo-híd.

Repülővel érkezve Firenzébe jól látható, milyen szépen kirajzolja a tíz híd az Arno természetes vonulatát.