A Garibaldi-tér és környéke

Padova egyik szép városnéző útvonalát a Garibaldi térről elindulva kezdhetjük, ahol a Via Santa Lucián elsőnek a Santa Lucia templom és a San Rocco imaház kerül utunkba. Ezt követi a San Nicolo templom, majd a híres Verdi Színház. Innen jobbra áll a Peron palota, balra a San Pietro Apostolo templom.

Áthaladva a Szent Benedek, azaz a Riviera S. Benetetto vashídon, a hasonló nevű templomban, a Chiesa Santo Benedetto Vechioban gyönyörködhetünk, ahol többek között Padova védőszentjeit ábrázoló szobrok állnak. Itt érjük el a corso Milanot, a maga minden látványosságával.

Onnan visszatérve egy hídon a Carraresi fal mellett haladunk, majd a következő hídnál befordulva a házak közé a Zuccolo ház tűnik elénk. Közben olyan ismert nagy szellemekről elnevezett utcákon haladunk mint Verdi vagy Dante, ahol a Citadella Vigodarzere következik, majd néhány ház után láthatjuk az impozáns Molino kaput.
Innen egyenest a Molino kapuhídon át érünk a via Savanarolára, melyen tovább haladva találjuk az Umberti-Menini házat, majd néhány szép ház mellett, a Via San Giovanni di Verdarán érjük el a hasonló nevű, San Giovanni di Verdara rendházat, a Melioranza házat és a a nagy költőről elnevezett Petrarca teret.

Ez után a Santa Maria del Carmine templom és a Santa Maria del Carmine iskolában gyönyörködhetünk, ahonnan érdemes elsétálni a Porte Contarine, azaz Contarine kapukhoz, ahonnan további csodás épületek közt érhetünk vissza a Piazza Garibaldihoz.