Velence - szállodák

Velence csodálatos város, egyedi látványosság. Épp ezért turistaforgalma is nagy és ha nem gondoskodunk idejében szállásunkról, anélkül kényszerülünk továbbutazni, hogy látnánk számtalan templomát, híres palotáit, művészeti galériáit és a századok során összegyűjtött felbecsülhetetlen értékű, a világon egyedül álló műkincseit.
Ezért, íme, néhány szálloda neve és rövid ismertetője. Komfortjáról elég figyelnünk a csillaggal jelzett kategóriát, hisz ma már minden utazó tudja mit várhat el az ízlésének és pénztárcájának megfelelő szinten választott szolgáltatástól.

Hotel Zecchini ** - A turisták által kedvelt kétcsillagos szálloda alig 200 méternyire van a S. Lucia vasútállomástól. Kellemes kis étkezőterme van

Hotel Moderni ** - tipikus velencei szálloda. A kétcsillagos hotel egy csupán 80 cm széles calle mellett áll. Nincs közvetlen bejárata, hanem a közeli Zecchini hotelből érhető el. Ott van  az étkezőterme is .

Hotel Canal e Walter *** - Jó középkategóriás szálloda, mely a S. Lucia vasútállomás homlokzatára néz. Az étkező mellett kis bár is várja a látogatókat.

Hotel Universo & Nord *** - A háromcsillagos szálloda 200 méterre van a S. Lucia vasútállomástól. Étkezőteremmel, és kis bárral is rendelkezik.

Hotel Tre Arch i*** - a teljesen újjáépitett épületben kellemes háromcsillagos szálloda van, mely 10 percnyi gyaloglásra van az állomástól. Nappalival, étkezőterme és bárral várja a vendégeit.

Hotel Malibran *** - A háromcsillagos szálloda a Rialto-híd közelében található. A vendégeket felvonó szállítja az emeletekre és kellemes étkezőterem is várja.

Hotel Canaletto *** - Jó háromcsillagos szálloda a Rialto-híd mellett. Kis tv terme és két kis étkezője van.

Hotel Locanda la Corte *** - A központi fekvésű, velencei stílű háromcsillagos szálloda 5 percnyire van a San Marcotól. Különlegessége, hogy a recepción és éttermen kívül szép belső udvarral is rendelkezik.

Hotel Rialto *** - A Rialto-híd lábánál levő háromcsillagos szálloda bejárata a Canal Grande felől van. A hangulatos hotel szép hallal, kis szalonnal és étteremmel rendelkezik.

Hotel Firenze *** - A San Marco-tér szomszédságában levő szálloda háromcsillagos. Van felvonója. Közös helyiségei az étterem, a kis szalon és egy bár.

Hotel Metropole **** - a Riva degli Schiavonin található négycsillagos, elegáns szálloda csupán 3 percnyi gyaloglásra van a San Marcotól. Közös helyiségei a tágas hall. A bár, az étterem és a lagúnára néző vendéglő, ahol zenekar játszik a vendégeknek. Valamint a saját riva és kert.