A Najádok-kútja és a S. Maria degli Angeli-templom

Az Esedra-tér közepén áll a híres Naiadi vagy Najádok-kútja. A csodálatra méltó szökőkút ékessége az öt najád, a vizek nimfái: a föld alatti vizek, a folyók, az óceánok, a tavak nimfája, valamint egy sárkányt ölelő nimfa. Középen Glaucus tengeristen - itt: a természet erőit uraló hatalom - alakja látható.

Az Esedra-téren található a híres Santa Maria degli Angeli-templom, melyet az 1500-as években építettek Michelangelo tervei alapján. A Santa Maria degli Angeli-templomhoz a közeli Diocletianus-fürdő romjaiból vettek építőanyagot.

A XVIII. században Vavitelli kapott megbízást a S. Nicola Albergati-kápolna, felépítésére, aki mellőzve Michelangelo terveit, ekkor az egész templombelsőt megváltoztatta.

A Santa Maria degli Angeli-templom olyan műkincseket őriz mint Pomaranciotól az Anania büntetése, Ricciolinitől a Szent Péter megfeszítése, Domenichitól a Szent Sebestyén mártíriuma vagy Subleyrastól a Szent Baziliusz miséje.
A templomban levő síremlékek közül a legszebbek a Salvator Rosa által alkotott Alciati és Maratta műve, Parisi bíboros síremléke.